اگر می خواهید محتوای شما در گوگل رتبه بندی شود، باید از وجود آن محتوا اطلاع داشته باشد. این بدان معناست که شما (یا سایت دیگری) باید به این محتوا پیوند دهید. گوگل این پیوندها را دنبال می کند و هر پست یا صفحه ای را که از طریق پیوندهای موجود در فهرست پیدا می کند ذخیره می کند. بنابراین، متوجه خواهید شد که افزودن پیوندهای متنی به تمام محتوای خود مهم است. این ساده به نظر می رسد، اما اگر محتوای زیادی ایجاد و منتشر می کنید، ساختار پیوند شما ممکن است اولویت اصلی نباشد و برخی از مقالات شما هیچ لینکی دریافت نکنند. در این قسمت، ما همه چیز را در مورد این محتوای به اصطلاح محتوای یتیم توضیح خواهیم داد: چرا برای سئو اهمیت دارد و چگونه آن را برطرف کنیم!
محتوای یتیم چیست؟
محتوای یتیم محتوایی است که هیچ پیوندی از پست ها یا صفحات دیگر در همان وب سایت دریافت نمی کند. در نتیجه، یافتن این محتوا برای گوگل و بازدیدکنندگان سایت دشوار است. پست ها و صفحات به پیوندهای داخلی به آنها نیاز دارند تا در ساختار سایت قرار بگیرند و قابل یافتن باشند. توجه داشته باشید که “پیوند” در این مورد به معنای: پیوندهای متنی است. اگر محتوای دیگری از صفحه اصلی، نقشه سایت، یا صفحات دسته و برچسب به آن پیوند داده شده باشد، اما فاقد پیوندهای متنی باشد، همچنان محتوای یتیم محسوب می شود. دلیل این امر این است که پیوندهای متنی زمینه را برای کاربران و موتورهای جستجو فراهم می کند و بنابراین ارزش بیشتری را اضافه می کند.
چرا محتوای یتیم بر سئوی شما تأثیر می گذارد؟
برای رتبه بندی محتوای شما، گوگل بدیهی است که باید در مورد آن اطلاعات داشته باشد. موتورهای جستجو لینک ها را دنبال می کنند و تمام محتوایی را که در صفحات پیدا می کنند در فهرست خود ذخیره می کنند. محتوای یتیم دارای پیوندهای داخلی معنادار کمی از سایر صفحات یا پستها به آن است. بنابراین، گوگل این نوع محتوا را نسبت به سایر محتوایی که لینک های زیادی به آن دارند، کمتر اهمیت می دهد. بنابراین، اگر مقاله ای برای شما مهم است، باید آن را برای گوگل (و بازدیدکنندگانتان) روشن کنید. مطمئن شوید که به آن مقاله خاص از سایر مطالب مرتبط پیوند داده شده است.
محتوای یتیم چگونه ایجاد می شود؟
اگر یک پست وبلاگ جدید بنویسید، آن را منتشر کنید و سپس آن را فراموش کنید، احتمالاً دیگر در پست ها و صفحات جدید خود به آن پیوند نخواهید داد. آیا این چیز بدی است؟ خوب، البته، این بستگی به پست وبلاگ دارد. اما اگر بخواهید مردم و گوگل این پست را پیدا کنند قطعا چیز بدی است. با پیوند ندادن به یک صفحه یا پست، اکثر افراد نمی توانند به آن دسترسی پیدا کنند و در نهایت با محتوای یتیم مواجه خواهید شد.
پیشگیری بهتر از درمان است
اگر می خواهید از یتیم شدن محتوای خود جلوگیری کنید، باید مطمئن شوید که به آن محتوا پیوند داده شده است. پیوند دادن به آن از مکان های دیگر در وب سایت شما به گوگل و مخاطبان شما کمک می کند تا به آن دسترسی پیدا کنند. پیوند دادن به آن از طریق مقالاتی که ترافیک زیادی را در موتورهای جستجو ایجاد می کنند، دید این محتوا را حتی بیشتر می کند. اما باید حواستان به محتوایی باشد که میخواهید بیشتر به آن پیوند دهید، زیرا نمیتوانید این کار را با تمام محتوای خود انجام دهید. علاوه بر این، همیشه مهم است که این پیوندهای داخلی مرتبط باشند و فقط همه چیز را به یکدیگر مرتبط نکنید. هر چند که ممکن است وسوسه انگیز باشد.
با این تمرین می توانید محتوای یتیم خود را در چهار مرحله آسان پیدا کرده و رفع کنید! تمام محتوای شما را که هیچ پیوندی به آن ندارد به شما نشان می دهد و به شما پیشنهاد می دهد که با آن چه کاری انجام دهید.
اما به همین جا ختم نمی شود! پس از انتخاب کاری که می خواهید با محتوای یتیم خود انجام دهید، می توانید روی محتوایی که می خواهید نگه دارید و به روز کنید کار کنید.
آیا تنها با از بین بردن محتوا یتیم در وبسایت مشکل حل میشود؟
قطعا جواب این سوال خیر است. سئو شامل اصول و قواعد بسیار زیادی است و نمیتوان تنها با از بین بردن محتوا یتیم در وبسایت به صفحه اول گوگل بروید. نکات بسیار زیادی وجود دارد که باید برای بازدید حداکثر وبسایت خودتان رعایت کنید. برای یادگیری سئو احتیاج به یک آموزش جامع دارید و تنها با مطالعه این مقاله نمیتوان گفت که شما سئو را یاد گرفتهاید.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد به طور کامل به مبحث محتوا یتیم یا Orphaned Content پرداخته شود. همانطور که گفته شد اگر پستهایی در وبسایت شما وجود داشته باشد که لینک داخلی ندارند ممکن است در سئو تاثیرگذار باشند. در صورتی که میخواهید مقالات وبسایت شما بیشتر دیده شود حتما به آنها لینک متنی بدهید. این موضوع میتواند تاثیر بسیار زیادی را در میزان بازدید وبسایت شما داشته باشد.
اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید.