4 P بازاریابی چیست؟
چهار P بازاریابی عبارتند از محصول، قیمت، مکان و تبلیغات. اینها عوامل کلیدی هستند که در بازاریابی یک محصول یا خدمات نقش دارند. هنگام ایجاد استراتژی برای بازاریابی، تبلیغات و موقعیتیابی محصول یا برند خود، چهار P را در نظر میگیرید.
این چهار P به منظور کمک به بازاریابان برای بررسی همه چیز در مورد یک محصول یا خدمات در هنگام تصمیم گیری در مورد نحوه بازاریابی آن برای کسب و کارشان است. چارچوب بازاریابی خود حول چهار P به شما کمک می کند تا بدانید رقبا چه می کنند و مشتریان از شما چه می خواهند.
چگونه از 4 P بازاریابی استفاده کنیم
شما می توانید از چهار P برای پاسخ به سوالات مربوط به محصول، قیمت، مکان و تبلیغ محصول یا خدمات خود استفاده کنید.
برای مثال می توانید از خود بپرسید:
- محصول: محصول شما چگونه نیازهای مشتری شما را برآورده می کند؟ چه مشکلی را حل می کند؟ چه ارزش یا ویژگی های منحصر به فردی ارائه می دهد؟
- قیمت: ارزش محصول شما چقدر است؟ رقبای من چه چیزی را شارژ می کنند؟
- مکان: مشتریان کجا به دنبال محصول شما هستند؟
- تبلیغات: چگونه می توانید محصول خود را از رقبا متمایز کنید؟ کجا می توانید به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنید؟
همیشه نیازها و ترجیحات مخاطب هدف خود را در نظر بگیرید. در نهایت، محصول شما، قیمت آن، محل توزیع آن و استراتژی های تبلیغاتی آن باید بیش از همه برای مشتریان شما جذاب باشد.
فکر کردن در مورد بازاریابی خود بر اساس چهار P به شما کمک می کند تا استراتژی دسترسی به مشتریان خود را تعیین کنید. 4 P های بازاریابی به عنوان آمیخته بازاریابی شما نیز شناخته می شوند – در زیر در مورد آن بیشتر توضیح می دهیم
آمیخته بازاریابی چیست؟
آمیخته بازاریابی به عنوان چهار P بازاریابی نیز شناخته می شود. این به چهار عنصر کلیدی استراتژی بازاریابی اشاره دارد: محصول، قیمت، مکان و تبلیغات. این عناصر ابتکارات بازاریابی، جمله بندی و موقعیت یک محصول یا نام تجاری را هدایت می کنند.
برای ایجاد یک آمیخته بازاریابی، باید به این فکر کنید که چگونه می توانید برند خود را به طور منحصر به فرد در میان رقبا قرار دهید. مهمترین بخش تفکر در مورد آمیخته بازاریابی – یا چهار P بازاریابی – درک مشتری، رقابت و شرکت شما است. شما محصول خود و نحوه تبلیغ آن را ارزیابی خواهید کرد.
4 P بازاریابی
1. اولین P بازاریابی: محصول
وقتی به محصول خود فکر می کنید، دقیقاً آنچه را که می فروشید در نظر بگیرید. آیا محصول خاصی است؟ یا خدماتی است؟ محصول شما می تواند یک محصول فیزیکی، یک اپلیکیشن آنلاین یا خدماتی باشد. در واقع، هر چیزی که می فروشید همان محصول است.
سپس، به پیام های برند خود، خدماتی که ارائه می دهید و حتی بسته بندی فکر کنید. وقتی محصول خود را تعریف می کنید، به این فکر کنید که محصول شما چه مشکلی را برای مشتریان شما حل می کند. تفاوت محصول شما با محصولات رقیب را در نظر بگیرید. چه ویژگی هایی برای محصول شما منحصر به فرد است؟
مهم است که محصول خود را از نزدیک بشناسید تا بتوانید آن را بازاریابی کنید.
2. P دوم بازاریابی: قیمت
وقتی نوبت به قیمت میرسد، باید در نظر بگیرید که قرار است برای محصولات یا خدمات خود چه مقدار از مشتریان دریافت کنید. البته باید سود کنید.
هنگامی که استراتژی قیمت گذاری خود را ارائه می کنید، باید به این فکر کنید که رقبا برای همان محصول یا خدمات چه هزینه ای می پردازند و مشتریان چقدر مایل به پرداخت هستند. همچنین می توانید به این فکر کنید که از چه تخفیف ها یا پیشنهادهایی می توانید در بازاریابی خود استفاده کنید.
آیا می خواهید به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه در صنعت خود شناخته شوید؟ یا شاید شما یک برند لوکس هستید و قیمت آن کمی بالاتر از رقابت در بازار است.
در هر صورت، زبانی که برای بازاریابی محصول خود استفاده می کنید، به شدت تحت تأثیر قیمت محصول شما خواهد بود.
3. P سوم بازاریابی: مکان
وقتی صحبت از مکان به میان میآید، این ممکن است به معنای موقعیت فیزیکی شرکت شما باشد، اما همچنین میتواند به عنوان هر جایی که محصول خود را میفروشید، که ممکن است آنلاین باشد، تعریف شود.
مکان جایی است که شما محصول خود را بازاریابی و توزیع می کنید.
به یاد داشته باشید که هر مکانی برای هر محصول معنی ندارد. به عنوان مثال، اگر بازار هدف شما افراد مسن هستند، بازاریابی در TikTok منطقی نخواهد بود. مهم است که مکان های مناسبی را برای بازاریابی محصول خود انتخاب کنید و با مشتریان خود در جایی که هستند ملاقات کنید.
در مورد کانال های توزیع احتمالی و مراکزی که می توانید برای فروش محصول خود استفاده کنید فکر کنید. حتماً در نظر داشته باشید که کسب و کار شما B2B یا B2C است.
در این مرحله، باید به این فکر کنید که چگونه محصول خود را در تمام کانال های مختلف که برای شرکت شما منطقی است، بازاریابی کنید.
4. P چهارم بازاریابی: ارتقاء
هنگامی که صحبت از ارتقاء به میان می آید، حفظ ارتباطات از اهمیت بالایی برخوردار است. چه پیام هایی با بازار هدف شما طنین انداز می شود؟ چگونه می توانید محصول خود را به بهترین وجه برای آنها تبلیغ کنید؟
به این فکر کنید که کجا، چه زمانی و چگونه برند خود را تبلیغ می کنید.
حتی اگر بازاریابی از زمان توسعه چهار P تغییر کرده است، عناصر اساسی صنعت تغییر نکرده است. شما می توانید از مفاهیم آمیخته بازاریابی برای ایجاد استراتژی های بازاریابی برنده ای استفاده کنید که به شما کمک می کند تا محصولات شرکت خود را راه اندازی و تبلیغ کنید.