افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ

افزایش نرخ تبدیل دیجیتال مارکتینگ

افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ (Increase conversion rate) CRO می تواند یک کسب و کار را از ورشکستگی نجات دهد. همواره در تمام کسب و کارها اگر بتوانید از تعداد مشتری کمتر، درامد بیشتر کسب کنید. (اکثر افرادی که با کسب و کار شما آشنا می شوند، از محصولات و خدمات شما استفاده کنند.) در این مقاله قصد داریم تا با ۱۰ راه کار برای افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ آشنا شویم. همچنین در دوره دیجیتال مارکتینگ آکادمی سمانه به نواز در مورد راه کار های طلایی برای افزایش نرخ تبدیل صحبت کرده ایم.

  • شما برای تبلیغات کسب و کار خود چقدر هزینه کرده اید؟
  • چطور متوجه بشوید این هزینه در جای درست و یا زمان خوبی انجام شده است؟

معیار و ابزار سنجشی وجود دارد بنام (نرخ تبدیل) که به شما می گوید چقدر در جذب مشتری هایتان موفق عمل کرده اید. نرخ تبدیل (conversion rate) در دیجیتال مارکتینگ یکی از بهترین معیارها برای ارزیابی تاثیر و بازدهی کمپین های تبلیغاتی می باشد.

این نرخ به وضوح به شما می گوید مجموع اقدامات و تلاش های شما برای تبدیل بازدید کننده به خریدار چه بازدهی داشته است. هدف هر کسب و کار افزایش نرخ تبدیل است. این نرخ به درصدی از کاربران گفته می شود که روی دکمه اقدام به عمل (CTA) کلیک می کنند. برای اینکه این نرخ CRO را افزایش دهید و در کسب و کارتان موفق باشید، تا آخر مقاله همراه ما باشید.

دیجیتال مارکتینگ آژانس توسعه کسب و کار باران

نرخ تبدیل چیست؟

به درصدی از مخاطبان گفته می شود که هدف مورد نظر (مثل خرید دوره یا استفاده از خدمات) را استفاده کرده اند و درصد بالای آن نشان دهنده موفقیت در بازاریابی است.

فرض کنید شما ۱۰۰ نفر مخاطب دارید که قصد فروش صندلی را به آن ها دارید. از این ۱۰۰ نفر تنها ۱۰ نفر آن محصول را می خرند. پس در اینجا نرخ تبدیل شما ۱۰ درصد می شود. زمانی که این درصد بالا و بالاتر برورد می توان گفت بازاریابی مناسبی داشته اید. اگر اطلاعات بیشتری از مارکتینگ نیاز دارید می توانید به مقاله بازاریابی چیست سری بزنید.

زمانی که شما تعداد تبدیل را بر تعداد کل تقسیم کنید و ضربدر ۱۰۰ کنید درصد نرخ تبدیل به دست خواهد آمد.

چرا افزایش نرخ تبدیل اهمیت دارد؟

به زبان ساده، نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ درصدی از بازدید کنندگان وب ‌سایت یا صفحه فرود شما هستند که تبدیل می‌ شوند (یعنی عمل مورد نظر شما را انجام می‌ دهند). بسته به اهداف شما در کسب‌ و کار، «تبدیل» تقریباً می‌ تواند هر چیزی باشد. هرچه قدر این نرخ رشد بیشتری داشته باشد موفقیت سایت شما بالاتر می رود.

عمل (Action) یا اقدامات زیر را می توان جزو نرخ تبدیل دانست:

  • خرید کردن
  • عضویت
  • پرکردن فرم
  • دانلود یک فایل
  • و …

بنابراین نرخ تبدیل را می توان به درگیرشدن کاربر با اقدامات مدنظر ما دانست. با انجام عمل کاربر از یک بازدیدکننده عادی به یک خریدار، عضو سایت یا دنبال کننده خبرنامه تبدیل می شوند. به نرخ انجام این عمل ها توسط بازدید کننده (نرخ تبدیل) CRO می گویند. با ورود هر بازدید کننده و تبدیل آن به خریدار، یک فرصت طلایی برای هر کسب و کار به وجود می آید.

شما با افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ می توانید کالاها و محصولات دیجیتالی خود را به فروش بگذارید.

محاسبه نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ

محاسبه این نرخ کار نسبتاً آسانی است. تعداد تبدیل هایی که در یک بازه‌ی زمانی مشخص انجام می شود را بر تعداد بازدیدکنندگان سایت یا صفحه فرود مورد نظر خود تقسیم کنید و عدد به دست آمده را در ۱۰۰ ضرب کنید تا درصد نرخ را به دست بیاید.

 درصد نرخ تبدیل = (تعداد بازدیدکنندگان سایت که تبدیل به خریدار شده اند ÷ تعداد کل بازدیدکنندگان سایت) × ۱۰۰

محاسبه نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ

مثال محاسبه نرخ تبدیل

به عنوان مثال اگر وب سایت فروشگاهی شما در یک ماه ۴۰۰ بازدید کننده داشته باشد و از این تعداد تنها ۱۰۰ نفر اقدام به خرید کرده باشند، نرخ تبدیل شما ۲۵ درصد می شود.

برای افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ با کمک محاسبه نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ می توانید آمار خود را تحلیل کنید. همان طور که مشاهده کردید محاسبه نرخ تبدیل کار سختی نیست! عملاٌ کار شما در محاسبه نرخ از این هم آسان تر خواهد بود.

پلتفرم های تحلیل آمار سایت مانند گوگل آنالیتیکس به طور خودکار نرخ تبدیل را برای شما محاسبه می کند. فقط باید تنظیمات آن را به درستی انجام دهید. یکی از امتیازات مهم نرخ تبدیل، انعطاف پذیری آن می باشد. شما می توانید دامنه عمل مورد نظر خود را تا جایی که مایل باشید گسترده و یا محدود کنید.

۱۰ ترفند زیرکانه و ساده برای بالا بردن میزان نرخ تبدیل

اما چطور باید آن را افزایش بدهیم؟ به همین سادگی که در ادامه بیان کرده ایم میتوانید کاربران سایتتان را براساس چرخه فروش، از یک کاربر ساده به مشتری و حتی مشتری وفادار تبدیل نمایید.

۱. قرار دادن وبلاگ های آموزشی در سایت

سعی کنید در سایتتان مقاله‌ های آموزشی و وبلاگ‌هایی که برای کاربر مفید است و ممکن است در این مقالات سوالات خودشان را پیدا کنند، زیاد منتشر نمایید. این کار ممکن است در نگاه اول برای شما سودی نداشته باشد، اما این را بدانید هرآنچه کاربر به شما مطمئن تر شود، احتمال تبدیل شدن آن به مشتری بیشتر خواهد بود. سعی کنید تا می‌ توانید با جلب رضایت مشتری به فروش دست پیدا کنید.

پس تا می‌ توانید وبلاگ‌هایی که فکر می کنید برای کاربر می تواند مفید و کاربردی باشد را بیشتر نشر دهید تا برای پیدا کردن سوالات خود به سایت شما سر بزنند. این کار می تواند اولین قدم برای جذب مشتری و افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ باشد.

۲. قبل از قیاس شدن توسط کاربران، خودتان قیاس را شروع کنید!

همیشه برای اینکه محتوایی که می‌خواهید تولید کنید یا هر مورد دیگری که قرار است در سایت اضافه نمایید، قبل آن حتما سایت های خوب دیگر را بررسی نمایید. سعی کنید از خوبی های آنها الهام بگیرید و حتی اگر می‌ توانید بهتر عمل کنید و اگر اشکالاتی وجود دارد شما دیگر آن‌ها را تکرار نکنید و تمام تلاش خودتان را انجام دهید تا نسبت به بقیه بهتر باشید. با این کار حتی اگر کاربر شما را با دیگران هم مقایسه کند باز هم شما را انتخاب خواهد کرد و به این صورت می توانید نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ را حس کنید.

۳. تا می توانید از اصطلاحات تخصصی و سنگین استفاده نکنید.

چنین تصوری که شما قرار است تنها برای قشر خاصی محتوا بنویسید، به شدت اشتباه است. چرا که ممکن است هر شخصی از متخصصان مربوط به حوزه کاری شما گرفته تا فردی که هیچ اطلاعی درمورد فعالیت شما ندارد، به سایت شما سر بزند و محتوای شما را بخواند. پس سعی کنید تا حد امکان ساده و برای همه قابل درک باشد. هرگز از اصلاحات تخصصی بدون اینکه توضیحی درمورد آنها بدهید، استفاده نکنید.

اگر قصد چنین کاری را دارید می توانید مقالات را بصورت شماره گذاری و دوره‌ای منتشر کنید و از سبک ابتدایی به سمت پیشرفته مقالات را پیش ببرید. در این حالت به راحتی می توانید برای بخش‌هایی که کمی تخصصی‌تر هستند به دوره‌های قبلی لینک بدهید تا کاربر بتواند اطلاعاتش را تکمیل کند و با افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ روبرو خواهید شد.

بطور مثلا زمانی که مبحث در مورد سئو و کسب درامد از بهینه سازی موتورهای جست و جو می باشد، نویسنده با کلمه دوره سئو به مضمون ذکر شده به آن صفحه لینک می دهد.

۴. همیشه و همه جا متفاوت باشید

استفاده و الگوبرداری از سایت‌های رقیب تا حدی تاثیرگذار است، اما به شرطی که در کنار آن برای خود یک تمایز ایجاد کنید و سعی کنید این تمایز را در همه بخش‌های سایت خود رعایت نمایید. اگر شما هم سایتتان را مثل بقیه طراحی کنید و تمام کارهایی که آن‌ها انجام داده‌اند را شما دوباره تکرار کنید، اولا چون قبلا یکبار تکرار شده، شما کمتر دیده می شوید و علاوه بر آن، برای خود تمایزی ایجاد نکرده اید و دلیل برتری ای ایجاد نمی کنید!

۵. حذف موارد اضافی که باعث سردرگمی می شود.

تا حد امکان سایت را به گونه‌ای طراحی کنید که در حین سادگی، جذابیت داشته باشد و از افکت‌ها و ابزارهایی که ممکن است کاربر هنگامی که به سایت شما سر می‌زند مثل تبلیغات پاپ آپ که در مقاله انواع تبلیغات آنلاین درباره آن توضیح داده ایم، احساس ناراحتی کند دوری کنید.

سعی کنید تبلیغات اضافی، موسیقی متنی که بدون اجازه کاربر پخش می شود و قابل تنطیم نیست و یا افکت‌هایی که مدام و بر روی صفحه حرکت می‌کنند و تکرار می‌شوند را حذف کنید. این ابزارها نه تنها برای کاربر جذابیتی ندارد، بلکه اعصابش را هم بهم می‌ریزد.

۶. دعوت کاربر به انجام فعالیت!

سعی کنید در صفحه فرود خود از یک (CTA (Call To Action جذاب استفاده کنید با طرحی زیبا و رنگ‌آمیزی مناسب و برای آن یک پیشنهاد شگفت‌انگیزی مطرح کنید که هیچ کس با شنیدن آن نتواند جواب رد بدهد. پیشنهادی که هرکس بخوند وسوسه شود و احساس کند دیگه چنین چیزی نخواهد شنید.

کال تو اکشن اینستاگرام

علاوه بر آن، بهتر است برای پیشنهاد خود زمان تعیین کنید تا کاربر احساس کند اگر دیر تصمیم بگیرد ممکن است مهلت را از دست بدهد. بطور مثال زمانی که وارد سایتی جهت خرید ادکلن می شوید، تخفیفی ۵۰٪ تا زمان یک ساعت برای سفارش شما وجود دارد که اگر در این زمان خرید نکنید آن را از دست خواهید داد! کاربر ها هم سراسیمه برای از دست ندادن تخفیف، خرید می کنند.پس این روش بسیار کاربردی است.

اما نکته آخر در افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ که خیلی هم اهمیت دارد، قول شما است. همیشه سعی کنید سر قولی که به مشتری می‌دهید بمانید و هیچ وقت زیر قولتان نزنید.

۷. طراحی فرم ها با کوتاه ترین حد ممکن!

اگر داخل سایت خود فرمی را گذاشته اید که کاربر باید آن را پرکند، تا حد امکان مواردی که خیلی بودن آنها ضرورتی ندارد را حذف کنید. و اگر فکر می‌کنید باشند بهتر است بصورت غیر ضروری مطرح کنید. خیلی هم فرم را طولانی نکنید. چون معمولا کاربران وقتی با یک فرم طولانی که قرار باشد تمام آن‌ها را پر کنند، روبه رو می‌شوند استقبالی نشان نمی دهند و منصرف می شوند و از آن عبور می کنند و با این اتفاق تمام زحمت‌های شما زیر سوال می‌رود.

۸. تا جایی که می توانید کار را برای کاربران آسان کنید.

زمانی که اجزای سایت خود را طراحی و بخش بندی می کنید، حتما راحتی کار کاربر را مدنظر قرار دهید تا براساس آن، سایت خود را دیزاین کنید. همه چیز را واضح و روشن بیان کنید، تمام موارد را به بیان ساده عنوان کنید. تمام مسیرهایی که کار بر قرار است بگذراند را برایش بصورت شفاف مشخص کنید.

بطور کلی تمام مواردی که قرار است درون سایت بگذارید را با توجه به نیاز کاربر و راحتی آن دیزاین کنید.

۹. برای مشتری ضمانت داشته باشید.

سعی کنید اگر قرار است محصولی بفروشید و یا خدمتی ارائه دهید که مشتری باید بابت آن هزینه پرداخت کند حتما برای محصول و هزینه ای که پرداخت می‌شود ضمانت کنید و این اطمینان را به مشتری بدهید که محصول و خدمت حتما ارائه می‌شود و در صورتی که مشکلی پیش بیاید حتما هزینه مشتری به او باز خواهد گشت. با این کار کاربر راحت تر به شما اعتماد می کند و احتمال خرید از شما بیشتر شده و باعث افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ می شود.

مشتری هدف کیست؟

به این دلیل که همیشه افراد از این ترس دارند که اگر از سایتی خرید کنند و سایت مسئولیت پذیر نباشد، پولشان را هدر داده اند. بنابراین تا می توانید این ترس را در کاربران خود کاهش دهید.

۱۰. همه‌ چیز را قبل از هرکس خودتان امتحان کنید!

منظور از امتحان کردن این است که وقتی کارتان تمام شد و تمام بخش ها و موارد لازم را برای کاربران طراحی کردید، حتما خودتان برای اولین بار آزمایش کنید تا مطمئن شوید هیچ جا هیچ مشکلی ندارد و تمام بخش ها به درستی عمل می‌کنند.

اگر این کار توسط تیم شما انجام نشود ممکن است در یکی از بخش هایی که طراحی کرده‌ اید باگ (مشکل امنیتی – فنی) وجود داشته باشد، که اگر این باگ ها توسط کاربرانتان شناسایی شوند برای شما خیلی بد می‌ شود چرا که کاربر از سایت شما خارج می شود و دیگر اعتماد نخواهد کرد.

لندینگ پیج چگونه به افزایش نرخ تبدیل کمک می کند؟

به زبان ساده اولین صفحه ای که کاربر پس از کلیک پیوند روی آن قرار می گیرد صفحه فرود Landing page می گویند. لندینگ پیج می تواند صفحه اول سایت و یا یک یا چند صفحه انتخابی توسط طراح سایت باشد. کسب و کارها تلاش می کنند تا با طراحی لندینگ پیج مناسب، سرنخ ها یا لیدهای جدید را جذب کنند. این لیدهای جذب شده و آنهایی که قبلا جذب شده اند را تبدیل به مشتری می کنندو افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ اتفاق خواهد افتاد.

هدف لندینگ پیج

هدف اصلی لندینگ پیج ها گرفتن سرنخ یا لید است. صاحبان کسب و کار با برگزاری کمپین ها، لید جدید جذب می کنند و آن ها را وارد قیف بازاریابی می کنند. برای این کار باید لندینگ پیج طراحی کنند. آدرس لندینگ پیج را در تبلیغات و ایمیل های ارسالی قرار می دهند. با بهینه سازی این صفحات فرود، تعداد لید جذب شده را افزایش می دهند.

لندینگ پیج

محتوای لندینگ پیج

یک لندینگ پیج از چهار قسمت اصلی تشکیل می شود و همچنین می تواند تعدادی بخش فرعی هم داشته باشد.

۴ بخش اصلی صفحه فرود

۱) تیتر

از اولین بخش های اساسی لندینگ پیج که در افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ موثر است، تیتر صفحه لندینگ می باشد. تیتر صفحه فرود بسیار مهم است و شاید تنها فرصت شما برای جذب کاربران داشتن یک تیتر بهینه باشد. کلمات آن باید با دقت انتخاب شوند. بعضی بازدیدکننده‌ها تنها با خواندن تیتر صفحه را ترک می کنند. پس باید طوری تیتر را بنویسید تا کاربر جذب شود و تا انتها در صفحه فرود بماند و هدفی را که از او خواسته اید انجام دهد.

۲) بدنه

شانس بعدی افزایش موفقیت شما در صفحه فرود، ایجاد «بدنه بهینه» است. در این جا باید به تمام سوالاتی که ممکن است برای کاربر به وجود بیاید پاسخ داده شود. اینکه چگونه بازدیدکننده به خواسته خود می‌رسد، چگونه و در چه مرحله و زمانی پیشنهاد شما را دریافت می‌کند، تمام این‌ها باید واضح و شفاف بیان شوند. از بلوک‌های مختلف، لیست‌های موردی یا شماره ‌دار و گرافیک زیبا استفاده کنید که به راحتی و سریع، دیده و خوانده شوند.

۳) فرم

برای گرفتن اطلاعات از کاربر، داشتن فرم اجباری است و بدون آن صفحه فرود به هدف نمی رسد. بدون داشتن قسمت فرم، ارزش صفحه فرود از بین می‌رود و تنها به یک صفحه توضیح و انتقال ساده تبدیل می‌شود.

خودتان را به جای کاربر قرار دهید و از دید کاربر فرم را طراحی کنید. شاید شما دوست داشته باشید بیشترین اطلاعات را از مشتری خود داشته باشید اما کسی که وارد صفحه فرود می‌شود می‌خواهد در کمترین زمان به پیشنهاد دسترسی پیدا کند. پس برای افزایش نرخ تبدیل این نکته را در نظر داشته باشید.

۴) دکمه درخواست اقدام به عمل

دکمه «CTA» یا اقدام به عمل، در انتهای فرم و برای تایید آن قرار می‌گیرد کلید بسیار مهمی است که می‌تواند نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ را صفحه فرود کاملا تغییر دهد. در واقع، این درخواست همان عملی است که از بازدیدکننده می‌خواهید آن را انجام دهد؛ مثل عضویت در خبرنامه، خرید و….به کاربر نشان دهید که بعد از کلیک روی دکمه چه اتفاقی رخ می دهد و بازدیدکننده چه چیزی دریافت خواهد کرد.

تا جایی که می‌توانید از واژه‌هایی مشخص، واضح و دقیق استفاده کنید. اندازه و رنگ دکمه، فونت، سایز و حتی رنگ نوشته از مواردی هستند که می‌توانید آن‌ها را بهینه کنید. با بهینه ‌سازی دکمه کال تو اکشن می‌توانید نرخ تبدیل را به طور چشمگیری افزایش دهید.

قسمت‌های فرعی هم می تواند شامل عکس، ویدیو، نظرات مشتری‌های قبلی و غیره باشد.

اهمیت لندینگ پیج

صفحات وب به طور معمول اهداف زیادی دارند و باعث تشویق به جستجوی کاربر می شوند. ولی صفحات لندینگ پیج فرود، تنها با یک هدف طراحی می شوند. با یک دکمه اقدام به عمل که در این صفحه قرار داده می شود کاربر را به سمت اتفاقی که می خواهیم رخ دهد هدایت می کند. داشتن یک لندینگ پیج عالی از مهمترین اقدامات یک کمپین تبلیغاتی می باشد که در درصد رشد نرخ تبدیل بسیار موثر است.

بررسی سه ویژگی لندینگ پیج ها برای افزایش تبدیل بازدید کننده به خریدار + ۳ انرژی زا!!

حتما شنیده اید که: یک ایرانی میداند یک ایرانی چه می خواهد! ما ایرانی ها در لندینگ پیج به شدت ایراد داریم. وقتی یک کمپین دیجیتال ران می کنیم، اصلا فکر نمی کنیم که یک صفحه فرود چه ویژگی باید داشته باشد. اگر می خواهید پولتان کاملاً در دیجیتال مارکتینگ از بین برود، این سه تا ویژگی را رعایت نکنید! در ادامه ۳ ویژگی درمورد افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ به شما ارائه می شود.

  • ویژگی اول

به جای قرار دادن دکمه های رنگین کمانی در جای جای صفحه فرود یک درخواست را از کاربر بخواهید!

  • ویژگی دوم

دومین نکته ای که ما ایرانی ها اصلا رعایت نمی کنیم این هست که همه جامعه مخاطب را به یک صفحه فرود می فرستیم.
باید برای مخاطبین گروه های مشخصی را انتخاب کنید. هر گروه از مخاطبین با علایق و سلایق و ویژگی های خاص را به صفحات متفاوت بفرستید تا بتوانید نرخ تبدیل را افزایش دهید.

  • ویژگی سوم

سومین نکته مربوط به واقعیت کمپین دیجیتال مارکتینگ در کل دنیا است. هاب اسپات طبق آماری که منتشر کرده است به وضوح نشان داده است که افزایش لندینگ پیج ها مساوی با افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ در سایت شما است!

چک لیست کمپین تبلیغاتی چیست؟

نتیجه گیری

در این مقاله در مورد ۱۰ افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ صحبت ها مفصلی انجام داده ایم. همچنین درمورد نحوه محاسبه نرخ تبدیل، توضیحاتی درمورد بیشتری درمورد لندینگ پیج و … صحبت کرده ایم. اگر می خواهید در کمپین های دیجیتال مارکتینگ موفق باشید این سه نکته کلیدی را در لندینگ پیج ها رعایت کنید:

  • درخواست به اقدام (کال تو اکشن- CTA) مشخص و واحد داشته باشید.
  • گروه مخاطبین صفحه فرود را حتما مشخص کنید.
  • افزایش تعداد لندینگ پیج ها (با توجه به نوع مخاطبین) = افزایش نرخ تبدیل

اگر این سه نکته اساسی را در کمپین دیجیتال مارکتینگ رعایت نکنید قطعا پولتان را دور ریخته اید! اگر می خواهید به روشی پایه ای و اصولی در دیجیتال مارکتینگ رشد کنید، می توانید به آکادمی سمانه به نواز سری بزنید و اطلاعات مفید بسیاری را دریافت کنید.

به اینستاگرام آژانس توسعه کسب و کار باران سر بزنید.

سوالات متداول

۴ بخش اصلی صفحه فرود چیست؟

تیتر – بدنه – فرم – دکمه درخواست اقدام به عمل

هدف لندینگ پیج چیست؟

هدف اصلی لندینگ پیج ها گرفتن سرنخ یا لید است. صاحبان کسب و کار با برگزاری کمپین ها، لید جدید جذب می کنند و آن ها را وارد قیف بازاریابی می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.

دیدگاه ها بسته شده اند.