طراحی هویت بصری و لوگو

طراحی هویت بصری گام اصلی موفقیت و رشد هر برندی است. در صورتی که هویت بصری بطور اصولی طراحی شود شخصیتی قدرتمند و قابل اعتماد از کسب و کارتان نشان می دهد. شخصیتی که ماندگاری، محبوبیت و توسعه برند را به ارمغان می آورد. از طرفی هویت بصری لازمه ی شروع هر برند یا کسب و کاری است.

هویت بصری برند باعث می شود به شکلی متفاوت و با تمایز از رقبا دیده شوید. هویت بصری ساختاری یکپارچه برای شکل و نمای کسب و کارتان ترتیب می دهد. طراحی این بخش باید به گونه ای باشد که همه اجزای مجموعه شما به شکلی خاص و منحصر بفرد دیده شود.

ایده پردازی و طراحی گرافیک مهمترین بخش هویت سازی برندها است. طراحی خلاقانه و اصولی این بخش باعث تمایز برندها شده و تاثیر زیادی بروی مخاطبان هدف دارد.

هویت بصری یا Visual Identity شامل اجزاء مختلفی است که همگی به شکلی یکپارچه و منظم دیده می شوند. طراحی نشان تجاری، رنگ سازمانی، اوراق اداری، کاتالوگ، پوستر، بسته بندی و عکاسی از جمله عناصر تشکیل دهنده هویت بصری برندها است.

طراحی هویت بصری برند در صورتی موثر است که هویت خلاقانه، اثرگذار و متناسب با نوع محصولات یا خدمات ارائه دهد. اهمیت هویت بصری برند شما زمانی مشخص می شود که نمادها و عناصر گرافیکی برند شما پس از مدتی در ذهن مخاطب ثبت شود. این اتفاق باعث می شود دیدن یا شنیدن بخشی از هویت برند شما یادآور محصول یا فعالیت شما در ذهن مخاطب باشد. این اتفاق خودِ برندسازی است که با تبلیغات تقویت می شود.

برای رسیدن به موفقیت و بهره مندی از مزایای برندینگ قبل از هر چیزی شما باید به خوبی با دغدغه ها و نیازهای مشتریان خود آشنا باشید. یک سازمان تنها زمانی می تواند از مزایای برندینگ به خوبی استفاده کند که هویت برند خود را متناسب با مخاطب خود طراحی کند. پس در پاسخ این سوال که مهمترین اصل در طراحی هویت بصری سازمانی چیست، باید چنین گفت که آن را باید بر اساس طرز تفکر و نیازهای مخاطب خود طراحی کنیم.

مثلا اگر مخاطبان کسب و کار شما جوانان هستند، قطعا باید المان ها و اجزایی را در طراحی هویت بصری خود بکار بگیرید که نظر آن ها را جلب کند و به آن ها این حس را منتقل کند که شما دقیقا با خواسته های آن ها آشنا هستید. حال فرض کنید شما این موضوع را در طراحی هویت بصری سازمان خود رعایت نکنید و از عناصری در طراحی آن  استفاده کنید که بیشتر با سلایق افراد بزرگسال همخوانی دارد. به نظر شما با این کار می توانید نظر جوانان را به خود جلب کنید؟ قطعا خیر!

اقلامی که هویت بصری در آن ها لحاظ می شود

طراحی لوگو برای یک کسب و کار را می توان یکی از تاثیرگذارترین راه های ثبت تصویر در ذهن مخاطب دانست. لوگو یا آرم در واقع نمادی است که هر کسب و کاری را از سایر رقبایش متمایز می کند. یک لوگو می تواند یک تصویر، متن و یا ترکیبی از هر دو آن ها باشد. لوگوی هر سازمان و کسب و کاری باید منحصر به فرد باشد. طراحان بر این اعتقادند که هر چه لوگوی یک سازمان ساده تر باشد، به یاد ماندنی‌، قابل تشخیص و همه منظوره خواهد بود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که لوگو باید بتواند ارزش ها مختلف یک کسب و کار به نمایش بگذارد.

شاید این سوال برای شما پیش آید که زمانی که هر کسب و کاری یک نام بخصوص برای خود انتخاب کرده است، چه نیازی به لوگو دارد؟ پاسخ این سوال بسیار واضح است! زیرا به وسیله نمادها می توانیم تصویری که مدنظر داریم را به راحتی در ذهن کاربران خود حک کنیم. از طرفی دیگر به خاطر سپردن نمادها در ذهن مخاطبان بسیار ساده تر از نام ها است.

تاثیر تعیین رنگ های سازمانی در یک هویت بصری چیست؟

شاید در گذشته انتخاب رنگ های سازمانی در برندسازی کسب و کارها اهمیتی نداشت، اما در حال حاضر طراحان و افراد صاحب نظر در این زمینه معتقدند که تاثیر رنگ‌ ها بر بیننده اگر بیشتر از یک لوگوی چشم نواز نباشد، کمتر از آن هم نیز نیست. اگر به بزرگترین برندها و استارتاپ های اطراف خود نگاه کنید، می بینید که یکی از مهمترین عواملی که آن ها را از سایر رقبا ماندگارتر می کند، استفاده از رنگ هایی سازمانی در طراحی ها و تبلیغات خود است. مثلا در فضای ارتباطات زمانی که به رنگ زرد اشاره ای شود، ناخودآگاه ذهن ما به سمت اپراتور ایرانسل جذب می شود. پس با انتخاب و استفاده از یک رنگ سازمانی مناسب، می توانیم ناخودآگاه مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهیم. برای انتخاب یک رنگ سازمانی مناسب، باید از رنگ هایی استفاده کنیم که ارزش ها، شعارها و خدمات ما را به دیگران القا کنند. شاید با خودتان بپرسید که آیا یک رنگ می تواند پیام، شعار و یا خدمات یک سازمان را به دیگران انتقال دهد! در جواب این سوال باید گفت بله. زیرا رنگ ها قادرند مفاهیم زیادی را منتقل کنند. مثلا اگر رنگ سفید را به شما نشان دهند، به صورت ناخودآگاه به یاد صلح، امید، آرامش و سایر مفاهیم مرتبط خواهید افتاد. در علم روانشناسی این حقیقت به اثبات رسیده است که هر رنگی می تواند تاثیر به خصوصی در روحیات و احساسات افراد بگذارد. بعضی از رنگ ها قادرند در مخاطبان احساس اطمینان و وفاداری را افزایش دهند و بعضی دیگر می توانند باعث ناامیدی و یا بی تفاوتی آن ها شوند.