افزایش آگاهی از کسب و کار

آگاهی از برند یا نام تجاری نشان می‌دهد که مخاطبان مورد نظر شما چقدر با نام تجاری شما آشنا هستند و چگونه آن را تشخیص می‌دهند. برندهایی که آگاهی نام تجاری خود را بالا می‌برند به راحتی می‌توانند روند پیشرفت را طی کنند و در معرض محبوبیت قرار گیرند. هنگامی که شما برای محصول و یا خدمات خود بازاریابی انجام می‌دهید آگاهی از نام تجاری بسیار ارزش دارد، به خصوص در مراحل اولیه کسب و کار.

آگاهی از برند ممکن است مفهومی مبهم به نظر برسد که در حقیقت مبهم نیز هست. برای آن دسته از صاحبان کسب و کار و یا بازاریابان که مایل هستند کار خود را با اعداد و ارقام منظم ارزیابی کنند ،آگاهی از برند به احتمال زیاد کمی برای آن‌ها مبهم است. اما تنها به این دلیل که این مبحث قابل اندازه گیری نمی‌باشد باعث نمی‌شود که ارزش آن را نادیده گرفت.

آگاهی از برند اولین مرحله آشنایی یک مخاطب با برند شماست. اما مهم است بدانید آگاهی از برند چیست و چطور به رشد کسب‌وکارها کمک می‌کند؟
این روزها بیش‌تر شرکت‌ها به دنبال فروش بیش‌تر محصولات و خدمات‌شان هستند، روش‌های زیادی هم وجود دارد تا شما بتوانید فروش سازمان یا کسب‌وکارتان را افزایش دهید. در سال‌های قبل کسب‌وکارها برای حفظ ارتباط بین مشتری و خودشان یک کارت ویزیت به هر مشتری می‌دادند یا شماره و آدرس مغازه را روی پلاستیک چاپ می‌کردند. از طرفی برای این که بتوانند ارتباط خودشان با مشتری را هم حفظ کنند به روش‌های مختلفی یک شماره تلفن از مشتری می‌گرفتند اما حالا که سهم زیادی از فروش به صورت آنلاین شده است چطور؟ آیا هنوز هم گرفتن یک سرنخ از مشتری امکان‌پذیر است و اگر امکان‌پذیر است آیا فایده‌ای هم دارد؟

اهمیت آگاهی از برند برای کسب و کارها

آگاهی از برند ۲ مدل مختلف دارد که در ادامه این ۲ مدل را بررسی می‌کنیم:

  • تشخیص برند

تشخیص برند بیش‌تر در حوزه کالاهای زود مصرف یا همان FMCG کاربرد دارد اما به این معنا نیست که دیگر کسب‌وکارها نمی‌توانند از آن استفاده کنند. در نوع تشخیص برند کاربر باید بتواند برند شما را در بین سایر برندهای موجود شناسایی کند. برای مثال وقتی در یک فروشگاه زنجیره یک ردیف شامل چندین برند پنیر وجود دارد و کاربر به صورت مستقیم به سراغ یکی از برندهای پنیر می‌رود و آن را انتخاب می‌کند به این معنا است که این شخص قادر به تشخیص برند است.

  • به‌یاد‌آوری برند

یادآوری برند به معنای اندازه گیری توانایی مشتری در به یاد آوردن اسم برند است بدون اینکه لیست محصولات یا برندهای مرتبط در اختیار او قرار گیرد. در این نوع از آگاهی برند مشخص می‌شود که چه مقدار از کاربران قادرند برند شما را به یاد بیاورند و در ادامه محصولات و حوزه مورد فعالیت شما را ذکر کنند.

 

اگر بتوانید آگاهی از برند را در کسب و کارتان ایجاد کنید می‌توانید مطمئن باشید که نسبت به رقبا مزیت‌ بزرگی به دست آورید و مزیت رقابتی ایجاد کنید. پیاده سازی آگاهی از برند شاید هزینه‌بر و زمان‌بر باشد اما باید دقت داشته باشید که این موضوع طی یک ماه یا یک سال اتفاق نمی‌افتد اما رفته رفته خدمت یا محصول شما یک سرگردن نسبت به رقبا بالاتر می‌ایستد. قبل از پیاده سازی آگاهی از برند بهتر است روش‌های مختلف اجرا کردن آن را بررسی کنید و بهینه‌ترین گزینه(ها) ممکن را انتخاب کنید.

جایگاه آگاهی از برند (Brand Awareness) در چرخۀ عمر محصول

چرخۀ عمر محصول به مسیری گفته می‌شود که یک محصول از ابتدای تولید تا خروج آن از بازار طی می‌کند. این چرخه چهار مرحله دارد و هر بخش استراتژی خاص خود را می‌طلبد: معرفی: در گام اول، محصول روانۀ بازار و به مردم معرفی می‌شود. رشد: در این مرحله، فروش محصول به غلتک می‌افتد و سیر صعودی پیدا می‌کند. بلوغ: بلوغ محصول زمانی است که تقاضای آن در بازار به اوج خود می‌رسد. کاهش: در این بخش، تقاضای محصول شروع به کاهش می‌کند و ممکن است از بازار خارج شود. استراتژی‌های آگاهی‌ از محصول و برند در مرحلۀ اول از چرخۀ عمر محصول موردنیاز هستند؛ زمانی که باید تلاش کنید این محصول در بازار شناخته شود و در بین مردم جای بگیرد. در این مرحله، تمام استراتژی‌ها و روش‌های بازاریابی باید بر آگاه‌سازی متمرکز باشند. اگر برندی قدرتمند باشید شروع این چرخه و مدت‌زمان لازم برای ورود به مرحلۀ فروش سریع‌تر اتفاق می‌افتد.